جرم گیری ماشین لباسشویی یکی از راه های مناسب برای بالا بردن طول عمر دستگاه و کمک به تمیز شستن لباس ها است که باید به صورت دوره ای انجام شود. املاح آب، مواد شوینده و آلودگی های لباس ها با گذشت زمان در بخش های مختلف لباسشویی از قبیل درام (دیگ)، لاستیک درب، فیلتر، مخزن پودر و بدنه تجمع کرده و باید رسوب گیری با سرکه، جوش شیرین، پودر و قرص و غیره انجام شود. در این بخش از آموزش تعمیر ماشین لباسشویی کالاتعمیر بهترین روش رسوب زدایی و جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ، ال جی، دوو، پاکشوما، بوش، زیرووات و غیره را معرفی خواهیم کرد.
بهترین روش جرم گیری ماشین لباسشویی در خانه
نحوه جرم گیری از ماشین لباسشویی در خانه بسیار آسان است و براحتی می توانید در مدت زمان کوتاه آن را انجام دهید. اما توجه نکردن به این اقدام مهم در نهایت باعث خرابی های زیادی در دستگاه می شود. به طوریکه می توان گفت یکی از اصلی ترین دلایل تماس با مراکز تعمیر ماشین لباسشویی تمیز نکردن و رسوب گیری نشدن لباسشویی است. از بهترین روش های تمیز کردن جرم درام و دیگ لباسشویی یک قلو و دوقلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
جرم گیری ماشین لباسشویی با سرکه
مواد شوینده و آلودگی های لباس ها با گذشت زمان در جداره دیگ یا درام لباسشویی تجمع می کنند. علاوه براین، فضای گرم و تاریک درام شرایط مناسبی برای رشد قارچ و کپک در آن می شود. سرکه سفید یکی از مواد طبیعی بسیار موثر برای تمیز کردن این قبیل جرم ها است. بهتر است هر ماه یک مرتبه دو فنجان سرکه را در مخزن پودر لباسشویی بریزید. سپس از میان برنامه های شستشوی ماشین لباسشویی گزینه ای را انتخاب کنید که دمای آب در آن بالای 60 درجه و مدت زمان حداقل یک ساعت داشته باشد. برنامه شستشوی COTTON در تمام برندها این شرایط را دارد.
جرم گیری ماشین لباسشویی با جوش شیرین
اگر به دنبال یکی از بهترین فرمول ها برای از بین بردن رسوب لباسشویی هستید، جوش شیرین را از دست ندهید. جوش شیرین قدرت بالایی در رسوب گیری و از بین بردن جرم دارد. به همین دلیل کافیست یک فنجان جوش شیرین را در مخزن پودر لباسشویی بریزید. سپس برنامه شستشوی COTTON را به مدت یک ساعت فعال کنید تا بدون لباس شروع به کار کنند.
بعد از تمام شدن برنامه شستشو، تمام بخش های داخل لباسشویی را با اسفنج بکشید تا تمیز و خشک شود.
جرم گیری ماشین لباسشویی با سرکه و جوش شیرین
برای بالا بردن قدرت رسوب گیری سرکه، بهترین است همزمان از جوش شیرین نیز استفاده کنید. یک فنجان جوش شیرین و دو فنجان سرکه سفید را همزمان در مخزن پودر لباسشویی قرار دهید. سپس یکی از برنامه های شستشو را انتخاب کنید تا به مدت یک ساعت در دمای بالای 60 درجه کار کند. سرکه و جوش شیرین با سرعت بالا بسیاری از رسوب و جرم ها و قارچ و کپک را از لباسشویی تمیز می کند.
بعد از تمام شدن برنامه شستشو، با دستمال یا اسفنج درام را کاملا خشک کنید و درب دستگاه را باز بگذارید. این روش برای از بین بردن بوی بد ماشین لباسشویی نیز کاربرد دارد.
جرم گیری ماشین لباسشویی پودر جرم گیر
برندهای مختلف پودر جرم گیر مخصوص محصولات خود ارائه می دهند که قدرت تمیزکنندگی بالایی دارند. نکته بسیار مهم اینکه، از این پودرها نباید بیش از اندازه استفاده شود. چون می تواند باعث خوردگی جداره های داخلی لباسشویی و آسیب به قطعات شود. علاوه براین، برای جرم گیری ماشین لباسشویی اتوماتیک از این پودرها می توانید استفاده کنید. برای سایر مدل های لباسشویی از قرص و محلول های خانگی استفاده کنید تا دستگاه دچار آسیب نشود.
روی بسته بندی پودرهای جرم گیر دستورالعمل با توجه به قدرت آنها درج شده است. در اغلب مواقع یک بسته پودر برای جرم گیری در فاصله های دو ماه مناسب است. یک بسته پودر جرم گیر را در مخزن جاپودری بریزید و برنامه شستشو کتان را انتخاب کنید تا لباسشویی بدون لباس شروع به کار کند.
بعد از تمام شدن برنامه شستشو، حتما با دستمال تمام بخش ها را تمیز و خشک کنید. علاوه براین، درب دستگاه را باز بگذارید تا خشک شود و بوی پودر از بین برود.
جرم گیری ماشین لباسشویی با قرص
اگر مدت زمان زیادی از آخرین جرم گیری لباسشویی گذشته است، با یک یا دو قرص می توانید در کوتاه ترین زمان دستگاه را تمیز کنید. قرص را در مخزن پودر قرار داده و لباسشویی را بدون لباس روشن کنید تا یک ساعت با دمای آب بالای 60 درجه شروع به کار کند.
اگر لباسشویی رسوب زیادی گرفته است، همزمان از دو عدد قرص و دو فنجان پودر می توانید استفاده کنید. این روش برای لباسشویی های تمام اتوماتیک است.
جرم گیری ماشین لباسشویی با نوشابه
برخلاف تبلیغات زیادی که در زمینه جرم گیری با نوشابه وجود دارد، باید بدانید که این محلول قدرت بالایی در این زمینه ندارد. از نوشابه می توانید برای شستشوی لباسشویی در فاصله های زمانی کوتاه مانند هر دو تا سه هفته استفاده کنید. در مخزن لباسشویی نوشابه بریزید و سپس مانند سایر روش های بالا یکی از برنامه های شستشو را برای لباسشویی خالی از لباس انتخاب کنید. بعد از تمام شدن شستشو می توانید با دستمال جداره ها و کف دیگ را کاملا خشک کنید.
جرم گیری ماشین لباسشویی با وایتکس
وایتکس یا مایع سفید کننده برای رسوب گیری کاربرد ندارد و از آن برای ضدعفونی می توانید استفاده کنید. لذا، برای لباسشویی هایی که املاح در بخش های مختلف آن رسوب کرده است، این روش را توصیه نمی کنیم. برای ضدعفونی و تمیز کردن قارچ و کپک لباسشویی یک فنجان وایتکس را در مخزن بریزید. سپس لباسشویی را به مدت یک ساعت بدون لباس روشن کنید.
حتما بعد از تمام شدن برنامه شستشو، درب لباسشویی را باز بگذارید تا بوی وایتکس از بین برود. علاوه براین، به هیج عنوان نباید در زمان روشن بودن لباسشویی در مرحله جرم گیری لباس داخل دیگ وجود داشته باشد. در غیر این صورت باعث لکه شدن آن می شود.
نحوه جرم گیری ماشین لباسشویی دوقلو
برای جرم گیری ماشین لباسشویی دوقلو می توانید از سرکه، جوش شیرین، قرص و پودر جرم گیر استفاده کنید. مواد جرم گیر را باید در مخزن لباسشویی بریزید و سپس به مدت یک ساعت بدون لباس دستگاه را روشن کنید.
طرز جرم گیری لاستیک ماشین لباسشویی
یکی از مهم ترین بخش ها در تمیز کردن ماشین لباسشویی، لاستیک دور درب است. چون لایه های زیرین و روی لاستیک همیشه در معرض نم و رطوبت و مواد شوینده است. به همین دلیل جرم و رسوب زیادی گرفته و با روش های زیر می توانید آن را تمیز کنید:
- سرکه و جوش شیرین را با هم مخلوط کرده و روی لاستیک دور درب اسپری کنید. بعد از نیم ساعت با دستمال روی لاستیک بکشید تا تمام جرم ها تمیز شوند.
- محلول های جرم گیر را روی لاستیک اسپری کنید.
- آبلیمو روی لاستیک دور درب اسپری کرده و بعد از 15 دقیقه با دستمال روی آن بکشید.
جرم گیری فیلتر ماشین لباسشویی
یکی از اصلی ترین دلایل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، گرفتگی فیلتر آن است. فیلتر تخلیه در قسمت پایین لباسشویی قرار دارد و سطح آن از منافذ متعددی تشکیل شده است. با گذشت زمان روی این منافذ رسوب زیادی تشکیل شده و مسیر عبور آب ا مسدود می کند.
برای جرم گیری فیلتر ماشین لباسشویی کافیست آن را از جای خود خارج کنید. سپس در ظرف حاوی آب داغ، سرکه و جوش شیرین قرار دهید. بعد از یک ساعت با برس روی فیلتر بکشید تا رسوب و جرم آن تمیز شود. اگر رسوب زیادی روی فیلتر وجود ندارد، از محلول آب گرم و مواد شوینده نیز می توانید استفاده کنید.
جرم گیری بدنه ماشین لباسشویی
بدنه ماشین لباسشویی همیشه در معرض آلودگی های زیادی قرار دارد که اگر به موقع تمیز نشوند، باعث زنگ زدگی و لکه شدن آن می شود. جرم گیری بدنه ماشین لباسشویی بسیار راحت است و از محلول های خانگی مانند جوش شیرین و سرکه می توانید استفاده کنید. این محلول را روی بدنه اسپری کرده و با دستمال بکشید. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان نباید از برس های زبر برای تمیز کردن بدنه لباسشویی استفاده کنید.
علاوه براین، نباید از محلول های جرم گیر اسیدی برای بدنه لباسشویی استفاده شود. چون اسید رنگ بدنه را از بین برده و آسیب زیادی به آن وارد می کند.
جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ
برای جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ مراحل زیر را باید انجام دهید:
- محلول جرم گیر مناسب را انتخاب کنید (سرکه، جوش شیرین، قرص و پودر جرم گیر)
- محلول را در مخزن جاپودری بریزید.
- برنامه COTTON یا drum clean را انتخاب کنید.
- لباسشویی را بدون لباس روشن کنید.
- در نهایت داخل لباسشویی را با دستمال خشک کنید.
جرم گیری ماشین لباسشویی پاکشوما
اگر لباسشویی پاکشوما اتوماتیک است، برای جرم گیری آن می توانید از پودر جرم گیر، قرص ماشین ظرفشویی و محلول های خانگی مانند سرکه و جوش شیرین استفاده کنید. محلول مورد نظر را در مخزن بریزید و سپس برنامه clean drum یا cotton را انتخاب کنید. بعد از یک ساعت برنامه شستشو متوقف شده و می توانید داخل دستگاه را تمیز کنید.
اگر برنامه های فوق در دستگاه درست عمل نمی کنند می توانید با مرکز تعمیر ماشین لباسشویی پاکشوما تماس بگیرید.
جرم گیری ماشین لباسشویی اسنوا
رسوب گیری ماشین لباسشویی اسنوا در تمام مدل ها تفاوتی با سایر برندها ندارد و همگی با محلول های خانگی و قرص و پودر جرم گیر تمیز می شوند. در این برند می توانید برنامه clean drum یا cotton را انتخاب کنید. علاوه براین می توانید برنامه دلخواه را با دمای آب بیش از 60 درجه و زمان یک ساعت در دستگاه تنظیم کنید تا در جرم گیری از آن استفاده شود.
نکات مهم در رسوب گیری ماشین لباسشویی
- رسوب زدایی ماشین لباسشویی نباید با مواد اسیدی و شیمیایی قوی انجام شود. با محلول های خانگی بسیاری از رسوب ها از بین می روند.
- در زمان جرم گیری نباید داخل لباسشویی لباس قرار دهید.
- بعد از جرم گیری حتما درب دستگاه را باز بگذارید و با دستمال آن را خشک کنید.
- از کشیدن برس های زیر به بدنه و داخل لباسشویی خودداری کنید.
- از پودرهای جرم گیر فقط برای ماشین لباسشویی های اتوماتیک استفاده کنید.
- بیش از اندازه نباید از پودر جرم گیر استفاده شود. در غیر این صورت به دستگاه آسیب جدی وارد می کند.
- مدت زمان جرم گیری ماشین لباسشویی به ضخامت لایه های جرم و رسوب بستگی دارد. در اغلب مواقع با یک ساعت روشن بودن لباسشویی و شستشوی آن با مواد جرم گیر می توان دستگاه را تمیز کرد. اگر بعد از این مدت هنوز جرم تمیز نشده است، مجدد این کار را تکرار کنید.
- در حالت استاندارد بهتر است بعد از هر 40 مرتبه استفاده از لباسشویی، یک مرتبه جرم گیری را انجام دهید.
جمع بندی
بهترین کار برای بالا بردن طول عمر و کارایی ماشین های لباسشویی، رسوب گیری و جرم گیری آن در زمان مناسب است. به صورت دوره ای و بعد از 30 تا 40 مرتبه استفاده از دستگاه محلول های خانگی مانند سرکه و جوش شیرین یا قرص و پودر جرم گیر را در مخزن بریزید. سپس لباسشویی را با دمای آب بالای 60 درجه بدون لباس به مدت یک ساعت روشن کنید. علاوه بر درام، بهتر است فیلتر، لاستیک دور درب و بدنه دستگاه نیز جرم گیری و تمیز شود.
2 دیدگاه ها
سلام این روش ها برای جرم گیری ماشین لباسشویی دوقلو هم کاربرد داره؟
سلام بله. فقط در ماشین لباسشویی های دوقلو نباید از پودرهای جرم گیر استفاده کنید