دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی و کلکتور یکی از مشکلات رایج است که در حین روشن بودن دستگاه ممکن است با آن مواجه شوید. در برخی از مواقع استفاده نادرست از دستگاه باعث بروز این مشکل شده و گاها خرابی قطعات داخلی دلیل جرقه زدن جاروبرقی و کلکتور است. در این بخش از آموزش تعمیر جاروبرقی کالا تعمیر به بررسی دلایل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی و موتور آن و راه حل های مناسب برای بر طرف شدن این مشکل خواهیم پرداخت.
جرقه زدن موتور جاروبرقی و کلکتور را جدی بگیرید!
بعد از گذشت چند ماه و یا سال از عمر جاروبرقی ممکن است در حین استفاده از این وسیله بوی سوختگی از داخل آن استشمام کنید و یا حتی ممکن است جرقه های بزرگ و گاهی ریز را در داخل آن مشاهده کنید. عدم توجه به این نشانه ها و اهمیت ندادن به علت جرقه زدن موتور جاروبرقی باعث میشود تا به مرور موتور به طور کامل بسوزد و عمر دستگاه کاهش پیدا کند. به همین خاطر باید از دلایل جرقه زدن کلکتور و موتور جاروبرقی اطلاع داشته باشید و با راه حل های این مشکل نیز آشنایی کامل پیدا کنید.
بعد از مطالعه این مطلب متوجه خواهید شد که بر طرف کردن علت جرقه زدن موتور جاروبرقی در بسیاری از مواقع نیاز به داشتن تخصص کافی در تعمیر جاروبرقی دارد و تعداد اندکی را نیز می توان براحتی و در منزل بر طرف نمود. در واقع این جرقه ها نوعی هشدار هستند تا از خرابی های بیشتر دستگاه جلوگیری کنند و باید جدی گرفته شوند.
مهم ترین دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی
در حین کار با جاروبرقی اگر بوی سوختگی از داخل آن استشمال شد می توانید از قسمت فن به داخل دستگاه نگاه کنید و جرقه های ریز و گاهی درشت را مشاهده کنید. دلایل زیادی در رخ دادن این مشکل وجود دارند که عبارتند از:
سوختگی موتور جاروبرقی
علت جرقه زدن جاروبرقی در بسیاری از مواقع بر اساس نوع جرقه های آن قابل شناسایی می باشد. به عنوان مثال اگر جرقه ها درشت و قرمز رنگ می باشند، باید خرابی و سوختگی در موتور آن را بر طرف کنید. با سوختن موتور جاروبرقی جرقه های قرمز رنگی در داخل دستگاه مشاهده می شود که باید هر چه سریعتر نسبتا به تعمیر آن اقدام نمایید.
برای تعمیر موتور جاروبرقی ابتدا باید موتور را به طور کامل از دستگاه خارج و مستقیم به برق وصل کنید. اگر بدون مشکل شروع به کار کرد به معنای وجود خرابی در سایر قطعات مانند بالشتک می باشد. در غیر این صورت بهتر است موتور تعمیر و یا تعویض گردد. البته توجه داشته باشید که تعمیر موتور جاروبرقی از حساسیت بالایی برخوردار است و بدون تخصص نباید نسبت به انجام دادن این کار اقدام کرد.
عیب یابی بالشتک جاروبرقی
از دیگر دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی وجود عیب و خرابی در بالشتک می باشد. خرابی این قطعه نیز با مشاهده جرقه های درشت و قرمز رنگ از موتور جاروبرقی قابل تشخیص است. در صورت نیاز این قطعات را تعویض کنید تا مشکل بر طرف گردد.
خرابی آرمیچر جاروبرقی
علت جرقه زدن جاروبرقی را در اکثر مواقع باید در خرابی آرمیچر جستجو کرد. در صورت خراب بودن آرمیچر جرقه های ریز و آبی رنگ در داخل جاروبرقی مشاهده میشود و با دیدن این نشانه ها باید نسبت به تعمیر و یا تعویض این قطعه اقدام نمود.
اشکال در مدار جاروبرقی
مدار جاروبرقی و اتصالات موجود در این دستگاه ممکن است به دلایل مختلف به مرور دچار اشکال شوند و اتصال کوتاه در آنها رخ دهد. وجود این اتصالات در نهایت منجر به بروز جرقه در حین استفاده از جاروبرقی می گردد. بررسی سیم پیچی و مدار داخل دستگاه کاملا تخصصی می باشد و بهتر است به هیچ عنوان و بدون دانش و مهارت نسبت به تعمیر آن اقدام نکنید.
کوتاه شدن زغال موتور جاروبرقی
با گذر زمان و استفاده از جاروبرقی طول زغال های آن نیز کاهش پیدا میکند. کوتاه شدن طول زغال در نهایت باعث میشود تا بدلیل عدم اتصال بین آنها جرقه در موتور جاروبرقی ایجاد گردد. تعویض زغال جاروبرقی کار سختی نیست و می توانید بعد از خرید زغال مناسب و مرغوب آنها را با زغال ها کوتاه تعویض کنید.
مهم ترین دلایل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی
کلکتور یکی از اصلی ترین قطعات در داخل موتور جاروبرقی است که در واقع وظیفه انتقال برق به قطعات مختلف را بر عهده دارد. دلایل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی را می توان در چند مورد خلاصه کرد که عبارتند از:
وارد شدن فشار زیاد به موتور جاروبرقی
علت جرقه زدن جاروبرقی را می توان در استفاده طولانی مدت این دستگاه جستجو کرد. با روشن بودن مداوم جاروبرقی و بیش از 15 دقیقه به مرور بوی سوختگی از داخل دستگاه استشمام میشود. با کار کردن طولانی مدت موتور جاروبرقی باعث میشود تا جریان برق در کلکتور بالا برود و در نهایت باعث جرقه زدن آن میشود.
برای جلوگیری از این مشکل بهتر است از استفاده طولانی مدت جاروبرقی خودداری کنید و هر چند دقیقه یک مرتبه دستگاه خاموش شود و اجازه دهید تا موتور کمی سرد شود و استراحت کند.
وجود نوسانات در جریان برق
از دیگر دلایل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی می توان به وجود نوسانات در جریان برق اشاره نمود. این مشکل مخصوصا در بازه های زمانی اوج مصرف برق بیشتر میشود و در نهایت باعث میشود تا فشار زیادی به کلکتور وارد گردد و جرقه از آن پرتاب شود. سعی کنید در ساعات اوج مصرف برق از جاروبرقی استفاده نکنید، چون می تواند به طول عمر دستگاه لطمه وارد نماید.
تعمیر جرقه زدن موتور جاروبرقی و کلکتور
در حالت کلی پیشنهاد می کنیم برطرف شدن خرابی ها و دلایل جرقه زدن کلکتور جاروبرقی را به افراد حرفه ای و متخصص بسپارید. چون کوچکترین اشتباه در نحوه نصب قطعات باعث میشود تا مشکل جرقه زدن جاروبرقی برطرف نگردد. شناسایی دلایل جرقه زدن موتور جاروبرقی و کلکتور آن و بر طرف شدن مشکلات موجود در هر یک از قطعات توسط افراد حرفه ای باعث میشود از بروز خرابی های بیشتر جلوگیری گردد. تیم تعمیر لوازم خانگی کالا تعمیر در تمام مناطق تهران و اطراف آماده ارائه خدمات می باشد.
بدون دیدگاه